Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i BiH, čudili se prizoru na koji su Bosanci već navikli

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i BiH, čudili se prizoru na koji su Bosanci već navikli
Na put traktorom oko svijeta prije nekoliko godina krenulo je troje Poljaka, Piotr Sliwinski, Marcin Obalek i Monika Filipiuk – Obalek.

Oni su dio projekta “TRAKTORIADA – Traktorom oko svijeta“, a njihov traktor star je 52 godine.

Jučer je ovaj trojac posjetio i Bosansku dolinu piramida u Visokom, a kako piše portal visoko.co.ba ove godine su obišli veći dio Južne Amerike, uključujući i Peru, Boliviju, Čile i Argentinu, sada su u Bosni i Hercegovini odakle će na put prema Africi.

Za ovaj visočki portal kazali su da su ranije mnogo čitali o piramidama i o projektu u Visokom, te da su odlučili da obiđu tunel Ravne i Bosansku piramidu Sunca.

– Utisci su zaista pozitivni, cijela lokacija je na neki način mistična, ali se osjeti i ta neka pozitivna energija. Sad nastavljamo putovanje na Bosansku piramidu Sunca – kazali su Piotr, Marcin i Monika, a nakon posjete Visokom obišli su i Sarajevo te Mostar. Ovaj trojac uživao je u bosanskim specijalitetima, pohvalio se porcijom ćevapa, a ostao začuđen označenim minskim poljem.

Sarajlije su također bile začuđene ovim nesvakidašnjim prizorom i jedinstvenim traktorom, pa su ga fotografisali i fotografije objavljivali na društvenim mrežama.

Nakon BiH idu prema Crnoj Gori i Albaniji, i dalje prema svom krajnjem cilju, Africi, Egiptu i u obilazak egipatskih piramida.

(faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *