PODIJELI

“Deda je bio usvojeno dete punokrvne Kolumbijke i naslednika kralja Karla XXL. Tako kažu crkvene knjige”, napisala je na svom Fejsbuk profilu, između ostalog, Titova unuka Saša Broz

Odgovarajući na teze Davora Domazeta Lošu, vojnog obaveštajca JNA, a kasnije admirala Hrvatske ratne mornarice, koje je izneo u svojoj knjizi o pokojnom predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu, Titova unuka Saša Broz, između ostalog napomenula je da je Tito bio žena

Isprovocirana Domazetovim podatkom objavljenim u njegovoj knjizi da je Tito bio sin hrvatske sluškinje i bečkog bogataša, na svom Fejsbuk profilu Saša Broz napisala je sledeće:

“Poštovani druže Lošo, vezano za dedovo (a time i poreklo moje malenkosti) ponizno vam upućujem sledeće informacije, nadam se da će biti od koristi vašem novom književnom hitu. Istina je da Tito nije bio Tito, ali niste pogodili kombinaciju. Deda je bio usvojeno dete punokrvne Kolumbijke i naslednika kralja Karla XXL. Tako kažu crkvene knjige. Postoje, gospodine Lošo, i drugi pokazatelji, koji kažu da je zapravo bio žena. Žena sa mudima! Ta tvrdnja mi, naime, nije draga, jer moj identitet direktno dovodi u pitanje”, piše Titova unuka.

Saša je navela i to da joj je baka pričala da je “deda u mlađim danima izgledao kao pripadnik crne rase”, ali da je to vrlo neobično, s obzirom da su mu roditelji bili Arijevci

Osim ovoga, ona je Domazetu poručila da “kad tako dobro poznaje Tita, onda zna i to da nikad ništa osim cigara nije sam nosio”.

“Upaljač bi retko imao sa sobom. Valjda su se plašili da se ne zapali, pa da se ne može nastaviti mit. Bez glavnog junaka nema mitologije…”, dodala je Saša.

Za kraj je imala i toplu preporuku.

“Vama, poštovani gospodine Lošo, od srca želimuspeh sa knjigom, a za sve one koji javno lupetaju, a ne znaju šta lupetaju, evo ekskluzive za neki novi književni bestseler: pravo ime J.B. Tita je Huan Manuel Markez fon Skinite Mi Se Više”, otkrila je Saša Broz.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here