PODIJELI

Znate kako uvijek kažete da je šteta bacati kruh i snebivate se da to uradite? Dobra vijest je da to stvarno ne morate više raditi zato što postoje načini na koje kruh možete odlično iskoristiti i riješiti mnogobrojne probleme u domaćinstvu. Donosimo vam šest neočekivanih načina koje možete isprobati već danas.

Iskoristite stari kruh da očistite zidove

Stara kriška kruha može vam neočekivano dobro koristiti za čišćenje zidova od otisaka prstiju ili šarotina na zidovima koje je napravilo vaše dijete, piše Kućica. Kruh se tako pretvara u prirodno sredstvo za čišćenje, a sa njim treba u brzim potezima izribati zaprljane dijelove.

Očistite mlin za kafu

Uz pomoć bajatog kruha možete lako očistiti mlin za kafu. Nakon što kruh ubacite u mlin i uključite ga, on će magično upiti sve komadiće i ostatke kafe koji su ostali u uređaju. Ovaj trik možete iskoristiti i za Nutribulet ili blender.

Uklonite spaljeni ukus hrane

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Prekuhali ste rižu? Izbjegnite pravu kuhinjsku katastrofu tako što ćete poredati nekoliko kriški preko vrha gomile riže, stavite poklopac na neko vrijeme i onda uklonite kruh. Kada probate rižu, primijetićete da je spaljeni ukus magično nestao.

Osvježite hranu

Jednostavni trikovi mogu učiniti da vaša hrana traje duže. Stavite krišku bajatog kruha u ladicu od zamrzivača kako biste duže očuvali od gnjecavosti salatu i voće. Stavite kruh i u kesice smeđeg šećera i mjesta gdje držite kolače kako bi duže ostali svježi.

Isjecite luk bez plakanja

Obmotajte parče bajatog kruha oko tupe ivice noža pa sve do njegovog vrha i on će upiti sve hemikalije u luku od kojih vam suze oči.

Dajte gustinu sosu

Rasitnite stari kruh u blenderu i dodajte smjesu gulašu, supama i sosovima kako biste ih učinili gušćim. Možete zamrznuti mrvice kruha u slučaju da ne iskoristite sve odjednom.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here