PODIJELI

Nezdrav život uzima svoj danak više nego ikada, pa su tako kardiovaskularne bolesti uzrokovale gotovo trećinu svih smrti u svijetu.

Kardiovaskularne bolesti uzrokovale su 2015. godine trećinu svih smrti u svijetu, po posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

Te je godine u svijetu umrlo 56 milijuna ljudi, od čega 40 milijuna od nezaraznih bolesti. Četiri su glavna uzroka smrti od nezaraznih bolesti: kardiovaskularne bolesti (17,7 mlijuna ili trećina svih smrti u svijetu), rak (8,8 milijuna), kronične respiratorne bolesti (3,9 milijuna) i dijabetes (1,6 milijuna).

Veliki svjetski zdravstveni problem u 2015. i dalje je bila tuberkuloza, iako se radi o izlječivoj bolesti. Zabilježeno je 10,4 milijuna novih slučajeva i 1,4 milijuna smrti.

Procjenjuje se da je 152.000 ljudi ubijeno u ratovima i sukobima, od čega dvije trećine u Siriji i Iraku. To je 0,3 posto svih smrti u svijetu, ali u procjenu nisu uključene neizravne posljedice rata, poput širenja zaraznih bolesti ili pothranjenosti.

Stoga se pobrinite za vaše zdravlje. Uvedite malo fizičke aktivnosti, promijenite način ishrane, pijte više tečnosti. Naše tijelo je jedino mjesto u kojem moramo živjeti.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here