PODIJELI

Turci zaustavljeni sa 60.000 neprijavljenih evra. U njemu.

Još jedan lud pokušaj krijumčara, ali su zaustavljeni na srpskoj carini.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečijem jastuku i na taj način još jednom pokazali kolika je pozornost potrebna na granicama.

Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz pristigao automobil marke “mercedes”, nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza.

Uprkos izjavi putnika, u traci obezbeđenoj video-nadzorom izvršen je detaljan pregled automobila i prtljaga. Tada je na vozačevom sedištu primećen, naizgled previše napunjen, dečji plišani jastuk.

Sumnja carinika da se u unutrašnjosti jastuka nalazi neuobičajeni sadržaj potvrđena je rašivanjem, kada je u njemu pronađeno 80.000 evra u apoenima od po 500 evra, navodi se u saopštenju.

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evra, a kako nisu posedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 evra privremeno je zadržan, do okončanja prekšrajnog postupka.

Uprava carina podseća da se gotovo identična zaplena odigrala sredinom jula, na istom graničnom prelazu, kada su carinici pronašli devize koje su dvojica turskih državljana pokušala da sakriju smestivši ih takođe u punjenje dečjeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Izvor: Telegraf.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here