PODIJELI

Click to enlarge image PrtScr capture_4.jpg

Turski predsjednik i bosanski sultan, Recep Tayyip Erdogan, najavio je svoj dolazak u Sarajevo. On planira održati veliki skup u ovom gradu, a usput će donijeti i 12.500 paketa kafe i topsa, o čemu smo već pisali.

Mnogi analitičari, stranke i političari reagovali su burno na ovaj skup, najviše zbog toga što nije najavljen i prijavljen kod Ministarstva vanjskih poslova BiH.

“Bosna i Hercegovina i Sarajevo ostavljeni su u amanet Erdoganu, te zašto bi on prijavljivao i obavještavao te neke organe svoje provincije”, rekli su nam iz kabineta turskog predsjednika.

Također, saznali smo da je velika želja Erdogana da u Zetri, gdje bi se trebao održati ovaj skup, dođe više ljudi nego što je bilo na koncertu Ace Lukasa, jer ipak Sarajevo i njeni građani poznati su po bratskom odnosu sa turskim narodom i njegovim vođama.

“Poznati iz Srbije za sada drže rekord broja posjetitelja, ako se računa samo region, to najviše Erdogan i želi promijeniti. Želi da građanima Sarajeva, Bosne a i Hercegovine da poklon. Da jedan, njihov, brat po vjeri, dođe na prvo mjesto i obori taj rekord”, izjavili su iz kabineta.

Iz kabineta su još jednom pozvali sve građane da dođu na skup, kada bude i zvaničan datum održavanja, jer, kako su dodali, biće besplatnih majica i prisvjesaka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here